David Caruso

5. března 2008 v 16:34 | Rejža |  M. Herci
David Caruso
Vystudoval Archbishop Molloy High School a vystřídal řadu zaměstnání. Když pracoval jako uvaděč v kině, objevil ho hledač talentů, který ho přivedl k herectví. Kariéru začínal poč. 80. let v TV, kde se nejprve objevil jako rozhněvaný mladý vůdce irského gangu v detektivním seriálu Hill Street Blues (Poldové z Hill Street - ČTV), ale popularitu a Zlatý glóbus 1994 mu přinesla ústřední postava ryšavého detektiva Johna Kellyho v prvních dílech kriminálního seriálu NYPD Blue (1993, Policie - New York - ČTV).

Ve filmu na sebe upozornil úlohou citlivého námořní pilota Toppera Danielse, který se při výcviku málem utopí, v armádním dramatu Důstojník a gentleman (r. T. Hackford). Se svou vysokou figurou, rezavými vlasy a výrazným newyorským přízvukem se stal oblíbeným představitelem mužů zákona a zločinců: psychopatický gangster Mercury v melodramatu Čínská dívka (r. A. Ferrara); drsný policista z protidrogového oddělení Dennis Gilley, pronásledující narkotikového bosse (Christopher Walken), v akčním kriminálním dramatu Král New Yorku (r. A. Ferrara); chicagský policista Mike, jehož parťák (Robert De Niro) konečně propadne lásce, v kriminálním melodramatu Vzteklej Pes a Glorie (r. J. McNaughton).
David Caruso

Největší příležitost zatím dostal v kriminálním dramatu Polibek smrti (r. B. Schroeder), remaku stejnojmenného klasického snímku (1947), v němž vytvořil hlavní roli newyorského zlodějíčka Jimmyho Kilmartena (původně ho hrál Victor Mature), který se po propuštění z vězení rozhodne pomstít svým někdejším spolupachatelům. Z druhého manželství s herečkou Rachel Ticotinovou (1983-87) pochází dcera Greta. Od 4.5.1996 do 17.1.2007 byla jeho ženou Margaret Buckley. Se současnou přítelkyní Lizou Marquez má syna Anthonyho (nar. 15. 9. 2005) a dceru Palomu Raquel (nar. 16. 10. 2007)..
David Caruso Filmografie:
2002Kriminálka Miami (CSI: Miami) ...Nadporučík Horatio Caine
2001Black Point ...John Hawkins
2001Session 9 ...Phil
2000Životní zkouška (Proof of Life) ...Dino
2000Swirlee ...Mr. Softy's roommate
2000Deadlocked ...Ned Stark
1998Body Count ...Hobbs
1997Gold Coast ...Maguire
1997Michael Hayes ...Michael Hayes
1997Cold Around the Heart ...Ned Tash
1995Jade (Jade) ...David Corelli
1993Judgment Day: The John List Story ...Chief Bob Richland
1993Vzteklej pes a Glorie (Mad Dog and Glory) ...Mike
1991Mission of the Shark: The Saga of the U.S.S. Indianapolis ...Wilkes
1990King of New York ...Dennis Gilley
1990Rainbow Drive ...Larry Hammond
1990Parker Kane ...Joey Torregrossa
1988Dvojčata (Twins) ...Al Greco
1987Into the Homeland ...Ryder
1986Crime Story ...Johnny O'Donnell
1986Blue City ...Joey Rayford
1984First Olympics: Athens 1896, The ...James Connolly
1984Thief of Hearts ...Buddy Calamara
1983For Love and Honor ...Rusty
1981Crazy Times ...Bobby Shea
1980Falling in Love Again ...Young Neighborhood Boy
1980Getting Wasted ...Danny
David Caruso
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama