EMILY PROCTER

5. března 2008 v 16:21 | Rejža |  M. Herci
Emily Procter
Emily Mallory Procter se narodila 8. října 1968 v Raleigh, v Severní Karolíně, v USA. Když jí byly dva roky její rodiče (William a Barbara) se rozvedli. Emily odpromovala na škole Ravenscroft ve svém rodném městě. Poté co vystudovala žurnalistiku a tanec na univerzitě ve Východní Karolíně, předpovídala počasí na televizní stanici WNCT v Greenvillu. Původně chtěla Emily studovat divadelní herectví na univerzitě ve Východní Karolíně, avšak tehdejší děkan (ředitel) tohoto oboru jí řekl, že jí chybí něco k tomu, aby se stala herečkou. Podle Emily, to ale však spíš bylo jako nakupnutí k tomu stát se herečkou za každou cenu.

Když se odstěhovala do Las Angeles, její otec jí zaplatil dvouroční hereckou školu. Ještě než odpromovala, objevila se v několika malých rolí ve filmech jako Jerry Maguire (Jerry Maguire - 1996) nebo Kozy, kozy, kozyčky (Breast Men - 1997), kde se dokonce objevila po boku hereckých hvězd jako David Schwimmer (Přátelé, Šest dní sedm nocí) nebo Chris Cooper (Agent bez Minulosti, Patriot). Během let 1995-96 se objevila v "Lois and Clark the New Adventures of Superman", kde ztvárnila Lanu Lang.

Opět se vrátila v roli Calleigh Duquesne v Kriminálce Miami (CSI Miami - 2002-2006), nebo v A. Sorkinově seriálovém dramatu The West Wing (2000-02,2006) jako Ainsley Hayes.

Sama se také dobrovolně přihlásila do programu "Young Storytellers". Program při kterém navštěvuje základní školy a povídá si s dětmi, především o jejich talentu atd. Zároveň pracuje v charitě pro podporu lidí bez domova. Jako koníček má dekorace interiéru, nejraději má Španělský styl z roku 1921. Emily je vášniva hráčka pokeru. Hru jí, jako malou, naučil její otec. Zúčastnila se dokonce turnaje celebrit (v pokeru). Báví ji i skládání puzzlí.
Emily Procter Filmografie:
2006Agent v sukni 2 (Big Momma's House 2) ...Leah Fuller
2002Kriminálka Miami (CSI: Miami) ...Calleigh Duquesne
1999Guinevere ...Susan Sloane
1999Forever Fabulous ...Tiffany Drawl
1999Body Shots ...Whitney Bryant
1999Velký šprým (Big Tease, The) ...Young Valhenna Woman
1998Family Plan ...Julie Rubins
1997Girl Gets Moe, The ...Tammy
1997Dukes of Hazzard: Reunion!, The ...Mavis
1997Breast Men ...Laura Pierson
1996Jerry Maguire (Jerry Maguire) ...Former Girlfriend
1996Crosscut ...Counter Girl
1995Leaving Las Vegas (Leaving Las Vegas) ...Debbie
Emily Procter
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama